Het ISH Dance Collective wint de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

0

De felicitaties gaan vandaag uit naar het ISH Dance Collective. Het dansgezelschap neemt dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in ontvangst. Ze krijgen deze prijs voor hun gehele oeuvre dat bestaat uit 20 jaar aan theatrale dansproducties. Op 23 november wordt de prijs daadwerkelijk uitgereikt.

Het ISH Dance Collective heeft volgens de jury van het Cultuurfonds met haar combinatie van klassieke en moderne dansvormen producties gemaakt die de samenleving mooier maken. Leidend choreograaf Marco Gerris is erg blij met de prijs en de erkenning die ermee gepaard gaat. Zo zegt hij tegen het NRC: “Ik ben super vereerd! Ik vind het erg mooi dat ik de afgelopen twintig jaar heb kunnen laten zien dat hiphop echt in het theater thuishoort.”

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs gaat elk jaar uit naar een organisatie die zich langdurig inzet voor cultuur of natuur. Aan de prijs zit een geldbedrag van 150.000 euro verbonden, waarmee projecten op het gebied van cultuur of natuur kunnen worden ondersteunt. Gerris wil het geld gaan gebruiken om jonge kunstenaars een kans en een duwtje in de rug te geven om verder te komen.

ISH Dance Collective

‘Een collectief van eigenwijze individuen’. Zo omschrijft het ISH Dance Collective zichzelf. ISH zette hiphop en urban stevig neer op de planken van het theater om niet meer weg te gaan. Deze dansstijlen van de straat combineren ze met klassieke dansvormen, ballet en opera om de verschillende kunstvormen met elkaar te verbinden. Dit heeft al meerdere succesvolle shows ten tonele gebracht, zoals Grimm en Narnia.

Share.