DeLaMar Theater heropent op 6 juni haar deuren

0

In de persconferentie van vorige week maakte premier Rutte bekend dat de theaters vanaf 1 juni weer open mogen. Dit wel onder de voorwaarde dat er hooguit 30 personen binnen mogen zijn. Veel theaters gaven aan dat het niet rendabel is om voor zo weinig publiek de deuren te openen. Ondanks dat heeft het DeLaMar Theater in Amsterdam besloten toch weer open te gaan.

Na de persconferentie reageerde de theaterwereld gelaten en boos. Een theater openen voor 30 of 100 man is in de praktijk voor veel theaters onhaalbaar. Het DeLaMar Theater heeft met steun van de VandenEnde Foundation toch een manier gevonden. Door de steun kunnen zij vanaf 6 juni kleine producties laten spelen. Zo kunnen producenten en artiesten weer langzaamaan aan de slag. Ook gaat de volledige opbrengst uit de kaartverkoop naar de artiesten.

Klein publiek, groot gebaar

Het initiatief heet Klein publiek, groot gebaar. Het hele theater is aangepast om aan de coronamaatregelen te voldoen, zowel voor als achter de schermen. Publiek, medewerkers en artiesten kunnen zo altijd voldoen aan de anderhalve meter afstand. Het programma is dan ook anders dan het reguliere programma, met enkel producties die binnen deze restricties werken. De voorstellingen duren maximaal anderhalf uur en zullen meerdere keren per dag te zien zijn. Op deze manier kunnen producten en artiesten toch weer wat inkomsten genereren.

Directeur DeLaMar Theater is dankbaar

Zonder de steun van de VandenEnde Foundation zou ook het DeLaMar Theater nog niet kunnen heropenen. Directeur Andreas Fleischmann is dan ook erg blij met de hulp: “Wij voelen ons dan ook bevoorrecht om met de steun van de VandenEnde Foundation op deze manier tóch ons publiek te mogen ontvangen en bovendien hiermee de makers en producenten de gelegenheid te bieden hun werk weer op te pakken en inkomsten te genereren.”

Programma Klein publiek, groot gebaar

Op 6 juni trapt het DeLaMar Theater af met de voorstelling Mijn Ede van Marcel Hensema en I am changing van Naomi van der Linden en Jeannine la Rose. De rest van het programma wordt bekend gemaakt via www.delamar.nl/kleunpubliek.

Share.