Hoera, Bram van der Vlugt blaast 86 kaarsjes uit vandaag!

0

Een heuglijke dag voor Bram van der Vlugt vandaag, want hij viert zijn 86e verjaardag!

Bram van der Vlugt heeft de afgelopen decennia een zeer omvangrijke carrière als acteur opgebouwd, maar zijn meest memorabele rol blijft natuurlijk die van de Goedheiligman. Maar liefst 24 jaar lang kroop hij in de huid van Sinterklaas!

Joodse moeder overleden tijdens de oorlog

Bram van der Vlugt werd geboren op 28 mei 1934 in Den Haag. Zijn moeder was Joods en werd in 1943 naar Auschwitz gedeporteerd, waar zij ook overleed. Bram, zijn broer Fred en hun vader bleven uit handen van de nazi’s aangezien hun vader niet-Joods was. Bram heeft jarenlang gezwegen over deze grote tragedie in zijn jeugd, omdat “ik niet bekend wilde worden als de acteur wiens moeder was vermoord door de nazi’s. Daarover interessant doen of me onderscheiden vond ik niet nodig.”

Toneelcarrière Bram van der Vlugt

Bram van der Vlugt volgde zijn opleiding aan de Toneelschool in Amsterdam en heeft naast zijn televisieloopbaan een lange toneelcarrière opgebouwd. Zijn recente rollen waren in de stukken Vasalis, Vogel en Een enkele reis.

Foto’s: Beeld en Geluid en Erik Bro

Kijk voor toneelstukken in onze theateragenda.

Share.