Amsterdamse theaters bundelen krachten en gaan open vanaf juli

0

Toen bekend werd dat theaters vanaf 1 juni weer open mogen met een maximum van 30 personen, maakten veel theaters al bekend dat dit voor hen niet haalbaar zou zijn. Toch betekent dat niet dat de theaters bij de pakken neer gaan zitten. Veel theaters zijn op zoek naar mogelijkheden om toch open te gaan. In Amsterdam gaan het Koninklijk Theater Carré, De Kleine Komedie en Theater Bellevue de samenwerking aan om toch de deuren te kunnen openen.

Vanaf 1 juni mogen de theaters 30 bezoekers binnen laten en vanaf 1 juli naar verwachting 100. Ook dit aantal is nog niet rendabel voor de theaters in de hoofdstad. Maar zij willen wel dolgraag bezoekers, artiesten en medewerkers binnen laten, net als het DeLaMar Theater en het ITA Dit gaan zij doen door samen te werken met het project S A M E N.

Voorstellingen in Carré

De drie theaters gaan er samen voor zorgen dat er vanaf 1 juli weer voorstellingen te zien zijn in Carré. Onder andere Spinvis, Dolf Jansen, S10, Steef de Jong, Erik van Muiswinkel en Freek de Jonge zullen het podium in de piste van Carré beklimmen. De directeuren van de drie theaters zijn erg blij dat er weer voorstellingen te zien zullen zijn en kijken ook vooral naar de toekomst.

Veiligheid voorop

De veiligheid voor medewerkers en bezoekers staat natuurlijk voorop. De voorstellingen duren daarom maximaal anderhalf uur en zullen geen pauze hebben. Ook worden de stoelen in de zaal vervangen door bankjes om de anderhalve meter afstand te kunnen realiseren. Op deze manier hopen de directeuren van de theaters langzaam toe te werken naar een zaalbezetting van 450 personen. Dit is het maximum dat met anderhalve meter afstand kan worden gerealiseerd in Carré.

Kaartverkoop start in juni

Op 1 juli opent Carré dus waarschijnlijk haar deuren. Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop vanaf half juni. Mensen die al kaarten hebben gekocht voor de betreffende voorstellingen bij een van de drie theaters krijgen als eerste bericht.

Share.