Warme Winkel bouwt Peepshow theater voor de hete zomermaanden

0

Het is het ultieme coronaproof theater. Theatercollectief De Warme Winkel heeft een heus peepshow theater gebouwd, speciaal voor de hete zomermaanden. Theater de Brakke Grond in Amsterdam is de tijdelijke locatie voor het ronde bouwwerk met een doorsnede van maar liefst twintig meter.

De Peepshow Palace, zoals de constructie inmiddels is gedoopt, bestaat uit 16 delen. Daarbij bijstaat ieder deel uit zes hokjes: drie onder, drie boven. Elk hokje biedt ruimte aan één persoon, die door een flink raam naar de voorstelling kan kijken. Dagblad NRC mocht alvast een kijkje nemen en schrijft dat het onmiskenbaar lijkt dop de cabines van een ringvormige erotische kijkdoos.

Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond gebruikt de unieke locatie voor een heus coronaproof theaterfestival. Peepshow Palace Festival is een evenement met ouderwets veel optredens: 144 shows, zes dagen in de week, waarbij er drie keer per dag wordt gespeeld. De Warme Winkel speelde de openingsvoorstelling van het festival, met de voorstelling Alleen Samen.

Afbeelding: Ontwerptekening van de Peepshow Palace, copyright: De Man met de Hamer

Ben je op zoek naar een ander toneelstuk? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Share.