Wil je bij zijn: offline én online Nederlands Theater Festival

0

Had jij hem al in je agenda gezet of niet? Gisteren is namelijk het Nederlands Theater Festival van start gegaan! Dus ook als je dit weekend nog geen plannen of volgende week nog een gaatje in je schema hebt, dan is er genoeg te doen. Ondanks corona is er namelijk een mooi offline én online programma samengesteld voor alle theaterliefhebbers.

De Nederlandse Toneeljury heeft voor het Nederlands Theater Festival weer de mooiste en beste voorstellingen van het afgelopen seizoen geselecteerd. Deze voorstellingen, jeugdvoorstellingen en voorstellingen van het Vlaamse Theaterfestival zullen te zien zijn vanaf 3 tot en met 13 september. Daarnaast kun je luisteren naar talkshows en interviews en meedoen aan masterclasses en snelcursussen. Er is dus voor ieder wat wils.

Offline programma

In Amsterdam is er tijdens het NTF van alles te zien. Het festival is gisteren afgetrapt in het Internationaal Theater Amsterdam en zal daar ook worden afgesloten. Maar in de tussentijd vind je op het Leidseplein en in Amsterdam West en Zuidoost voorstellingen van onder andere Het Nationale Theater, Theater Bellevue, Frascati Producties, Theater Utrecht, Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en Toneelschuur Producties. Veel shows zijn al uitverkocht, maar je kunt gelukkig ook nog online terecht.

Online programma

Geen tijd of zin om naar Amsterdam te komen of is een voorstelling al uitverkocht? Er is ook een uitgebreid online programma dat je lekker vanaf je bank kunt volgen. Elke dag gaat NTF-TV in gesprek met theatermakers, politici en andere interessante gasten. Of ze organiseren een talkshow, bijvoorbeeld met Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn. Of je kunt deelnemen aan een snelcursus theaterkijken. Of je bekijkt een indrukwekkende voorstelling. Er valt dus genoeg te beleven. Ook handig: je koopt voor elke activiteit los toegang.

Het hele programma en tickets vind je op de website van het NTF.

Share.