Update: Tóch ontheffing voor onder meer Carré en DeLaMar Theater

0

Tien Amsterdamse culturele instellingen krijgen tóch ontheffing voor het recent ingevoerde maximale bezoekersaantal van 30 mensen. Onder meer Koninklijk Theater Carré, DeLaMar Theater en Het Concertgebouw behoren tot de gelukkige, zo maakte burgemeester Femke Halsema bekend.

De ontheffing gaat verder gelden voor ITA, Nationale Opera & Ballet, Muziekgebouw, Melkweg, Meervaart, Paradiso en De Kleine Komedie, zo valt te lezen in Het Parool. Met dank aan de uitzonderingspositie mogen de culturele instellingen maximaal 250 bezoekers per voorstelling verwelkomen.

De opluchting bij de bovengenoemde theaters en concertzalen is waarschijnlijk groot: gisteren liet Halsema namelijk nog doorschemeren dat ze geen enkele instelling van een ontheffing van de strengere coronamaatregelen zou voorzien.

Lastige keuze

In debat met de gemeenteraad liet de burgemeester weten deze locaties te hebben uitgekozen vanwege het grote culturele, historische, nationale of zelfs internationale belang van de instellingen. Halsema is zich bewust van de willekeur: “het was buitengewoon lastig, gezien de enorme hoeveelheid culturele instellingen die deze regio kent.”

Halsema pleit voor nieuwe steunmaatregelen culturele sector

Halsema is zich er terdege van bewust dat de strengere coronamaatregelen de culturele sector in het hele land wederom hard treffen. Ze pleit dan ook voor een nieuwe steunpakketten. “Wat mij betreft wordt dit gesprek onmiddellijk geopend, want we moeten niet lichtzinnig zijn: het kan zijn dat we een nog veel zwaarder pakket tegemoet zien.”

Foto: © Nathan Reinds

Share.