Uitverkochte Filmmuziek-shows Ziggo Dome afgelast

0

De vier uitverkochte shows van De Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome gaan niet door. Producent Ewart van der Horst laat dit weten. Door de nieuwste coronamaatregelen zijn de voorstellingen afgelast.

De producent laat weten dat mensen met kaartjes zo snel mogelijk geïnformeerd worden over het evenement waarbij een nieuwe datum wordt voorgesteld. Tegen NU.nl zegt Van der Horst dat het nog onduidelijk is of het dit jaar nog door kan gaan. “Maar we doen ons uiterste best samen met het Metropole Orkest en Dominic Seldis iets moois met de kerstdagen op te tuigen. Tevens zijn er nog data in maart en november 2021 gereserveerd.”

Bij De Avond van de Filmmuziek speelt het Metropole Orkest beroemde filmmuziek. Het evenement zou eigenlijk op 9 oktober plaatsvinden. Maar in verband met COVID-19 werd de show uitgebreid naar vier shows zodat de elfduizend mensen die een kaartje hebben op een veilige manier van de show konden genieten.

Maximaal 30

Vorige week werden er nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Een van die maatregelen houdt in dat er niet meer dan 30 personen bijeen mogen komen binnen in gebouwen. Sommige theaters en concertzalen kregen hier ontheffingen voor maar Ziggo Dome niet.

Ziggo Dome-directeur Danny Damman aan NU.nl dat hij het een ‘onvoorstelbare deceptie voor iedereen’ vindt. “Natuurlijk staat de volksgezondheid boven alles, maar de volstrekte willekeur waarmee de ene locatie wel een ontheffing krijgt en de andere niet roept vraagtekens op. Ondanks de gepubliceerde lijst hebben we ontheffing aangevraagd. Hier hebben we tot op heden geen reactie op ontvangen. Daarmee wordt de voorbereidingstijd, denk hierbij aan de opbouw en repetities, helaas te kort.”

Foto: © Ziggo Dome

Share.