Het Concertgebouw Amsterdam opent deuren voor studenten

0

Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam opent deze week tweemaal de deuren voor studenten. Onder het genot van livemuziek mogen een paar honderd gelukkigen een dag studeren in het muziekgebouw.

Maar liefst 510 studenten blokken vandaag en morgen (12 en 13 oktober) in het Het Concertgebouw. Tijdens het studeren genieten ze van optredens van studenten van het Conservatorium van Amsterdam. De studiedagen zijn een initiatief van jongerenvereniging Entrée van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest, die met de campagne The Classical Effect de positieve invloed van klassieke muziek willen uitlichten.

Op NPO Radio 1 laat Micha Windgassen van Entrée weten dat studenten juist nu meer dan ooit behoefte hebben aan een fijne studieplek. Bovendien zou klassieke muziek goed zijn voor de ontspanning en concentratie.

De studiedagen bieden volgens Windgassen ook de uitgelezen mogelijkheid om studenten te enthousiasmeren voor klassieke muziek en een toekomstig bezoek aan Het Concertgebouw.

Grote belangstelling

Volgens NH Nieuws was de belangstelling voor de klassieke studiedagen groot. Entrée kreeg meer dan 2000 aanmeldingen binnen, waarvan er uiteindelijk 510 studenten zijn ingeloot. Het Concertgebouw stelt zowel haar grote als haar kleine zaal beschikbaar, waardoor de studenten met voldoende onderlinge afstand kunnen plaatsnemen.

Foto: © Hans Roggen

Foto: Hans Roggen

Share.