Kijk hier volledige Sinterklaasintochten vanaf de jaren 70 terug!

0

Wil jij de Sinterklaasintochten van vroeger wel weer eens terugzien? Gelukkig zijn er heel veel in zijn geheel terug te kijken! Kruip lekker weg onder een dekentje met een kop warme chocolademelk, en geniet van de meest nostalgische beelden uit de Sinterklaastijd.

Al vanaf 1952 kunnen we genieten van de landelijke intocht van Sinterklaas op de nationale televisie. In de beginjaren kwam hij elk jaar aan in Amsterdam, behalve in 1962: toen zette hij voet aan land in Rotterdam. Natuurlijk waren er in de jaren daarvoor ook al intochten van de Goedheiligman, maar deze werden nog niet op televisie uitgezonden. Gelukkig zijn hier wel wat beelden van bewaard gebleven, zoals dit unieke filmpje uit 1935!

Rob de Nijs als verslaggever

De volledige televisie-uitzendingen vanaf de jaren 70 zijn bijna allemaal terug te kijken! Zoals deze uit het jaar 1975, toen de Sint aanmeerde in Vlissingen waar niemand minder dan Rob de Nijs verslag van deed. Kijk maar even mee.

Aart Staartjes

Door de jaren heen is de rol van Sinterklaas door verschillende acteurs vervuld, waarvan de bekendste Adrie van Oorschot (1965-1985) en Bram van der Vlugt (1986-2010) zijn. Natuurlijk zullen we ook de rol van Aart Staartjes nooit vergeten, die jarenlang verslag deed van de intocht.

Bekijk volledige uitzendingen

Dit jaar zal de intocht helaas anders verlopen dan tijdens voorgaande jaren. Wegens de coronacrisis mag er geen publiek aanwezig zijn en blijft de aankomstlocatie onbekend. Gelukkig kunnen we nog genieten van genoeg beelden waarop een enthousiast publiek te zien is, en hopelijk zal het volgend jaar weer nét zo gezellig zijn. Bekijk hier de hele uitzendingen van de afgelopen decennia.

Share.