Leuk initiatief van jonge makers: komisch vervolg op musical Les Misérables

0

Theatermakers beleven op het moment zogezegd geen gouden tijden. Wat ga je dus doen als je nu net klaar bent met je studie? In ieder geval niet bij de pakken neerzitten, als het ligt aan tweelingbroers Pieter en Geert Buis.

De broers zijn bezig met een nieuwe musical, samen met een groep net afgestudeerde acteurs. Al sinds hun kindertijd ondernemen de broers veel dingen samen en een tijd terug ontstond het idee voor een eigen komisch musical. Initieel zouden ze deze met vrienden spelen afgelopen zomer, maar corona gooide roet in het eten. Na de eerste teleurstelling kwamen ze erachter dat de musical erg geschikt is voor de huidige tijd.

Les Intoucherables

De show is een komisch vervolg op het wereldberoemde Les Misérables en gaat verder na de zelfmoordpoging van ex-agent Javert. Het verhaal bevat echter ook elementen van andere beroemde Franse verhalen als Amélie en Les Intouchables. Je wordt mee terug genomen naar het 19e-eeuwse Frankrijk, waarin iedereen droomt van rechten die ze niet hebben en een revolutie niet lang kan uitblijven.

Les Intoucherables wordt door corona in een iets andere vorm gegoten: een voorstelling in concertstijl. Alle liedjes en dialoog komen terug, maar doordat de acteurs afstand moeten houden wordt niet alles uitgespeeld. Om dat op te vangen maken ze creatief gebruik van decor, props en licht. Een belangrijk thema van de show die door corona erin is gekomen is de noodzaak van verbinding met elkaar. Daarnaast gaat het stuk ook over de wil om volslagen vreemdelingen te helpen. De voorstelling zal maar één keer gespeeld worden en verder te bekijken zijn op YouTube. De voertaal is Engels.

Who cares about the Heroes (opening song)

Crowdfunding

Om Les Intoucherables mogelijk te maken hebben de broers wel geld nodig en daarom zijn ze een crowdfundingactie gestart op Kickstarter. Aangezien ze moeten uitgaan van een maximum van 30 bezoekers, halen ze immers weinig inkomsten uit de ticketverkoop. Van het opgehaalde geld kunnen ze de locatie en benodigdheden betalen en een kleine compensatie voor de cast en band.

Als je Les Intoucherables steunt op Kickstarter, krijg je sowieso vroege toegang tot de online musical. Afhankelijk van je donatie kun je meer extra’s krijgen, zoals het script, toegang tot de liveshow of een gepersonaliseerde jingle. En natuurlijk steun je de jonge makers en acteurs in het opbouwen van hun carrière.

Share.