Theater Carré gaat weer open en verlengt voorstelling Blindness

0

Nu de extra coronamaatregelen weer teruggedraaid zijn, kunnen de theaters weer open. Er mogen nog steeds maar maximaal 30 bezoekers naar binnen, maar dat houdt veel theaters gelukkig niet tegen. Ook theater Carré opent wederom de deuren en verlengt de populaire West End show Blindness.

Eind oktober kwam de bijzondere productie naar Amsterdam, waarna deze zal doorreizen naar onder andere New York en Toronto. Toch heeft Carré de mogelijkheid gekregen de show te verlengen tot 13 december. Dat is goed nieuws voor iedereen die de show nog wil zien: vorige maand waren de kaarten binnen een paar uur uitverkocht.

Voorstelling Blindness

De voorstelling Blindness is gebaseerd op de gelijknamige roman van José Saramango, die gaat over een stad die overspoeld wordt door een blindheidsvirus. Daarmee past het verhaal erg goed in deze tijd, zowel door het virus als de sociale afstand die erdoor wordt gecreëerd. De bezoeker zit op het toneel met een koptelefoon op waarin het verhaal verteld wordt. Licht, geluid en soms complete duisternis spelen de hoofdrol en maken de show een intense beleving waarin je helemaal wordt ondergedompeld.

Carré weer open

Theater Carré liet gisteren na de persconferentie direct weten de deuren weer te openen. “Wij gaan graag weer open, hoe beperkt 30 personen voor een theater met 1.756 stoelen ook is. Kunst en cultuur horen bij het dagelijks leven en we hopen op deze manier zo veel mogelijk bezoekers deze bijzondere productie Blindness te laten ervaren. Het verhaal was altijd al relevant, maar nu wellicht nog relevanter dan ooit,” zo laat directeur Madeleine van der Zwaan weten.

Kaartjes voor Blindness zijn te koop vanaf 18 november 09:00 uur.

Beeld: © Helen Maybanks

Share.