Youp van ’t Hek twijfelt nog over zijn oudejaarsconference: “Ik was de afgelopen twee weken echt heel somber”

0

Meester van de oudejaarsconference Youp van ’t Hek twijfelt toch nog of hij dit jaar zijn tiende conference kan spelen voor televisie. Er mogen op het moment nog steeds maar 30 bezoekers in een theaterzaal zitten en dat is volgens Van ’t Hek niet genoeg voor een goede televisie-uitzending. Dat liet hij zondag weten in een interview op NPO Radio 1.

Van ’t Hek vertelt: “Ik was de afgelopen twee weken echt heel somber. Ik dacht echt: laten we stoppen, met dertig man gaat het niet lukken. Ik ben heel bang dat iedereen op 1 januari tegen elkaar zegt: als ik het was, had ik het niet gedaan.” Van ’t Hek zou dit jaar zijn tiende en naar eigen zeggen laatste oudejaarsconference van zijn lange carrière spelen.

De oudejaarsconference voor de NPO

De oudejaarsconference wordt uitgezonden door de publieke omroep en zij staan er nog steeds positief in. Maar de cabaretier zelf hoopt dat er een mogelijkheid is toch voor meer man te spelen dan nu mogelijk is. Vooral omdat het in de theaters bewezen veilig is. “Ik hoef geen vol Carré. Maar met 250 mensen komt er een lach, dat is voor beide partijen – de cabaretier en de mensen in de zaal – goed te doen.”

De voorstelling Korrel zout zelf staat ondertussen stevig. Uiteraard zal corona een grote rol spelen. Hierbij kan Van ’t Hek ook putten uit eigen ervaring, aangezien hij in de eerste golf zelf in het ziekhuis heeft gelegen met corona.

Spelen in een kerk

In kerken mogen wel meer mensen bij elkaar komen en dus grapt de komiek dat hij zijn show ook wel in een kerk kan spelen, in plaats van Carré: “Dan begin ik mijn eigen geloof en mag je honderden mensen ontvangen en hoef je ook geen mondkapje op.”

Of de oudejaarsconference uiteindelijk te zien zal zijn op televisie is dus nog onzeker. Van ’t Hek heeft zelf in ieder geval het laatste woord: “Als het niet goed genoeg is, doen we het niet. Dan moeten ze maar een oude aflevering van Swiebertje of Pipo de Clown herhalen.”

Share.