Rachel Hazes organiseert groot online meezingfeest Een Rondje Hazes voor 70e verjaardag André

0

27 februari zou Nederlands meest geroemde volkszanger 70 jaar zijn geworden. We hebben het natuurlijk over André Hazes. En ook al moeten we Hazes al een tijd missen, zijn muziek is ook in deze tijd een troost voor veel mensen. Juist daarom organiseert Rachel Hazes een groot online meezingconcert Een Rondje Hazes vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Initiatiefneemster Rachel Hazes kijkt nu al erg uit naar het unieke eenmalige online concert: “Hazes is de basis. Misschien geldt dat nu nog wel meer dan ooit. De muziek van André is voor veel generaties legendarisch. Ook de jongste generatie groeit op met zijn muziek, omdat hun ouders ernaar luisteren.” Zij ziet dan ook voor zich hoe gezinnen of vrienden in deze vorm vanuit huis samen kunnen genieten van een topconcert van Hazes. En het is daarbij een mooie manier voor artiesten die al maanden thuiszitten om weer op het podium te staan.

De muziek van Hazes wordt normaal gesproken voor een groot publiek ten gehore gebracht in een concertzaal of met een biertje in de kroeg, maar dat zit er in deze tijd natuurlijk niet in. Toch vindt Rachel het belangrijk om juist nu dit concert te organiseren, omdat uit de edities van Holland zingt Hazes duidelijk is gebleken dat zijn muziek verbroedert, verenigt, troost geeft en voor samenhorigheid zorgt. En dat kunnen we op het moment allemaal wel gebruiken.

Een Rondje Hazes

Tijdens het grote meezingfeest kun je genieten van een groot aantal bekende artiesten die de muziek van Hazes wederom leven in blazen. Dit zijn onder andere Willeke Alberti, Xander de Buisonjé, Samantha Steenwijk, Lil Kleine, Trijntje Oosterhuis, Tino Martin, Berget Lewis, Thomas Berge, Silver Metz, Martijn Fischer en OG3NE. Alle artiesten krijgen op de avond zelf een coronatest, zodat zij veilig kunnen optreden.

Ook is er een bijzonder voorprogramma, waarin een ronde wordt gemaakt langs alle plekken die bijzonder waren voor André. Tijdens dit voorprogramma is het podium voor jonge talenten als Danilo Kuiters en Kimberly Fransens.

Het livestreamconcert begint op 27 februari om 19:30 uur. Een ticket kost €10, waarmee je dus kunt kijken met het hele huishouden.

Share.