Beleef een theatrale Valentijnsdag met drie Romeinse Tragedies van ITALive

0

Geen zin in een vrolijke Valentijnsdag dit jaar? Dan kun je je hart ophalen met de Shakespeare-marathon van ITA. Geen komische Comedy of Errors of Midzomernachtdroom dit jaar. Nee, ITA komt met drie Romeinse tragedies om komende zondag door te komen.

Internationaal Theater Amsterdam sleept je deze dag van de liefde door met een zes uur durende tragische marathon via livestream. Het worden Coriolanus, Julius Caesar en Antonius & Cleopatra waarvan je kunt genieten. Het drieluik Romeinse Tragedies reist al een tijd de hele wereld over en wordt overal lovend ontvangen. Het geweldige spel van acteurs als Hans Kesting, Frieda Pittoors, Chris Nievelt en Gijs Scholten van Aschat en de relevantie van de trilogie voor de hedendaagse politiek laten die zes uur voorblij vliegen.

Coriolanus, Julius Caesar en Antonius & Cleopatra

In het eerste verhaal volg je de titelheld tijdens de opkomst van de Romeinse Republiek. Coriolanus legt zich niet neer bij de nieuwe politieke stromingen en wordt verbannen, waarna hij het gevecht aangaat met Rome.

Het lot van Julius Caesar kennen we allemaal. De machthebber probeert volgens de oude garde iets teveel te veranderen en vindt uiteindelijk een vroegtijdige dood. Maar dat is wel nadat hij zijn stempel weet te drukken op het politieke klimaat.

Antonius & Cleopatra is een gevecht tussen macht en liefde zoals alleen Shakespeare dat kan schrijven. De passie tussen deze twee figuren leidt tot een bloedbad dat zijn weerga niet kent tegen een achtergrond van dubbelzinnig politiek gekonkel.

Romeins Rantsoen

Je bekijkt de Romeinse Tragedies natuurlijk lekker vanuit huis, waarbij ITA zelfs zorgt voor een hapje (voor alle Amsterdammers). Je kunt vandaag nog het Romeins Rantsoen bestellen bij de basserie van ITA, welke je vervolgens voor de voorstelling kunt ophalen of laten bezorgen.

De marathon Romeinse Tragedies gaat van start om 15:00 uur en kost €12.50. Kaarten en het Romeins Rantsoen bestel je via ita.nl.

Share.