André van Duin houdt nationale toespraak Dodenherdenking en maakt nieuwe muziek

0

Op 4 mei herdenken we elk jaar de doden die zijn gevallen in de Tweede Wereldoorlog en de mensen die na de oorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties of vredesoperaties. Elk jaar hoort daar ook de toespraak op de Dam in Amsterdam bij. Dit jaar zal André van Duin deze toespraak voor zijn rekening nemen.

André van Duin groeide zelf op met de nasleep van de oorlog. Zijn vader moest tijdens de oorlog werken in Duitsland en zelf brengt Van Duin zijn jeugd door in Rotterdam waar de schade van de bombardementen nog duidelijk aanwezig is. Op 4 mei zal hij vertellen welke invloed de oorlog heeft gehad op zijn leven. Hoe dat er precies gaat uitzien, is door corona nog niet zeker.

André van Duin en Danny Vera zingen samen

Van Duin is ook bezig met nieuwe muziek, samen met Danny Vera. In het televisieprogramma Matthijs Gaat Door zong hij samen met de zanger het nummer Voor Altijd. Vera had dit nummer speciaal geschreven voor André. De samenwerking tussen de artiesten beviel zo goed, dat ze samen een nieuw project gaan oppakken. Aan Shownieuws laat Van Duin weten dat het hierbij gaat om een album met Franse liedjes. Ook de fans van Van Duin en Vera reageerden enthousiast op de samenwerking tussen de mannen.

Share.